Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat un bărbat din Turcia care a încercat să intre în România, folosind un document de călătorie bulgăresc care aparținea unei alte persoane. Acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare pentru continuarea cercetărilor.

În cursul zilei de 14.08.2021, în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui microbuz, o persoană de sex masculin.

Cu ocazia formalităţilor specifice, acesta a prezentat la control o carte de identitate emisă de autoritățile bulgare. La control, poliţiştii de frontieră au constatat că existau diferenţe de fizionomie între fotografia aplicată în document şi bărbatul prezent în punct, actul de identitate  aparţinând de fapt unei  alte persoane.

În cadrul primelor cercetări efectuate, s-a stabilit că șoferul microbuzului este de fapt un cetăţean turc.

Persoanei în cauză i-a fost întreruptă călătoria, iar conform Protocolului româno-bulgar, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor.” – informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, inspectorul principal de poliție Roxana Popazu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)