Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit, în urma unor acțiuni specifice derulate pe linia prevenirii și combaterii faptelor ce aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală, o cantitate considerabilă de bunuri care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În noaptea de 14.08.2021, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

 Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit sub scara din mijloc a autocarului, mai multe pungi din plastic. Acestea conţineau 696 de articole vestimentare, 60 de perechi de încălțăminte tip sport și 68 de parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 63 de ani, pasager al autocarului.

Produsele sus-menționate, în valoare de aproximativ 87.600 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale în cauză.” – comunică purtătorul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin purtătorul său de cuvânt, inspector principal de poliție Roxana Popazu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)