Ce bunuri contrafăcute au fost descoperite într-un autocar la P.T.F Giurgiu

0
184

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocar, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare, articole de marochinărie, produse de parfumerie și încălțăminte sport,  toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

 „În data de 06.09.2022, în jurul orei 04.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar, aparținând unei firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, printre  bagaje, în pungi de plastic de culoare neagră și cutii de carton care conțineau 774 de articole vestimentare, 29 de articole marochinărie, 198 de parfumuri și 86 de perechi încăltăminte sport, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 48, pasager al autocarului.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare estimată de peste 217.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet” informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție Raluca Dumitrache.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)