Atenție giurgiuveni la farsa infractorilor cibernetici, care vă trimit mailuri în numele Poliției Române!

0
231

    Cei de la Digi 24 ne pun în gardă asupra unei farse a infractorilor cibernetici. Este vorba,  scriu ei,  despre o ”campanie falsă pe internet”.  Conform acesteia, Infractorii cibernetici trimit mailuri în numele Poliției Române.

O campanie de tip scam care se foloseşte de identitatea vizuală a Poliţiei şi a Interpol se propagă prin intermediul adreselor de e-mail, scrie Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

 „Poliţia Română avertizează cu privire la o campanie de tip #scam care se foloseşte de identitatea vizuală a Poliţiei şi a Interpol, şi care se propagă prin intermediul e-mail-ului! Nu daţi curs solicitărilor din astfel de mesaje nesolicitate, cu un text în limba română plin de greşeli gramaticale şi de exprimare”, notează sursa citată.

DNSC precizează că utilizatorii de Internet se pot „antrena” pentru a detecta şi evita asemenea ameninţări în online, pe site-ul https://sigurantaonline.ro.

#SigurantaOnline este o campanie de conştientizare la nivel naţional, derulată de DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată, precum Microsoft România, Bit Sentinel, Attack Simulator, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) şi Dekeneas.

Surse: Digi 24