Care sunt neregulile constatate de polițiștii rutieri giurgiuveni în ultimele 24 de ore

0
215

La data de 11 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cât și pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră, pe principalele artere din județ.

Astfel, a fost organizată o acțiune în scopul depistării persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și a conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, dar și a celor care depășesc limita legală de viteză.

Pe parcursul activităților, polițiștii rutieri au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.060 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 21 de permise de conducere, dintre care 16 pentru depășirea vitezei legale, 2 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru conducere sub influența alcoolului și 1 pentru neacordare prioritate auto.

Au fost retrase 5 certificate de înmatriculare, pentru lipsa inspecției tehnice periodice, lipsa RCA și defecțiuni tehnice.

Polițiștii rutieri au constatat în flagrant delict o infracțiune, la regimul rutier:

La data de 11 septembrie a.c., ora 18.35, un bărbat, de 44 ani, din municipiul București a condus pe D.N. 5, în afara localității Remuș, județul Giurgiu, un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Recomandăm participanților la trafic să conducă cu prudenţă, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive și să respecte legislația rutieră”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)