Bunuri  estimate la 165.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni. Unde erau ascunse și cui aparțineau …

0
112

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei mijloace de transport, mai multe colete ambalate în saci din plastic, care conțineau 633 de parfumuri, 151 perechi de încălțăminte tip sport și 35 de articole vestimentare, toate fiind susceptibile a fi contrafăcute.

 În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra mai multor mijloace de transport, însă în trei autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România polițiștii au descoperit, printre bagajele pasagerilor, mai multe colete ambalate în saci de plastic.

În urma controalelor amănunțite, polițiștii au stabilit că sacii conțineau bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Procedând la inventarierea acestora au rezultat 633 de parfumuri, 151 perechi de încălțăminte tip sport și 35 de articole vestimentare, care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

 

La cercetări a rezultat faptul că produsele sus-menționate aparțin unor cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 38 și 50 de ani.

Bunurile, în valoare de aproximativ 165.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoanele în cauză se efectuează acum cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

(Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu: Inspector principal de poliție – POPAZU Roxana)