Peste 23 de tone deșeuri din aluminiu, oprite de polițiștii giurgiuveni

0
155

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, nereguli privind transferul a peste 23 de tone deşeuri din aluminiu. Acestea urmau să ajungă pe teritoriul ţării noastre însă au fost returnate societăţii expeditoare.

„În data de 05.09.2022, în jurul orei 16.15, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un ansamblu rutier condus de un cetățean român, în vârstă de 28 de ani.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri din aluminiu, încărcate din Grecia şi care erau destinate unei societăţi din ţara noastră.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 23.070 kilograme deșeuri din aluminiu.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societății expeditoare”, precizează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție Raluca Dumitrache.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)