Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în România, Excelența Sa, Radko Todorov Vlaycov, prezent la Giurgiu

0
524

Excelența Sa, Radko Todorov Vlaycov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în România a efectuat o vizită de lucru la Giurgiu.

<<Primarul municipiului Giuirgiu, Adrian Anghelescu a primit astăzi, 20 iulie 2022 vizita Excelenței Sale, Radko Todorov Vlaycov, Ambsador Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în România și a primarului orașului Ruse, Pencho Milkov.

Cu acest prilej, Excelența Sa a salutat relația fructoasă dintre Giurgiu și Ruse și a subliniat parteneriatul solid, concretizat în foarte multe proiecte implementate de-a lungul timpului.

Vizita de lucru a constat în evaluarea și verificarea stadiului lucrărilor în ceea ce privește conexiunea de feribot Giurgiu-Ruse, care va fi din nou activă, cel mai probabil în toamna acestui an și care poate prelua până la cateva sute de camioane pe zi. Primarul municipiului Ruse a pus în discuție și câteva dintre problemele care îngreunează în acest moment stadiul lucrărilor și totodată s-a arătat încântat de inițiativa Excelenței Sale de a efectua această vizită de lucru:

„Această vizită este benefică pentru că relațiile de colaborare trebuie să meargă mai departe, la nivel de state”, a declarat Pencho Milkov, primarul orașului Ruse.

Astfel, după de 30 de ani de inactivitate, conexiunea va fi din nou disponibilă, aceasta contribuind semnificativ la reducerea traficului terestru pe Podul Prieteniei.

„Punerea în funcțiune cât mai rapidă a feribotului care va face legătura dintre Giurgiu și Ruse este foarte importantă, pentru că în primul rând vorbim despre interesul oamenilor, al comunităților, iar acest lucru ne obligă să rezolvăm aceste probleme (…) Vă mulțumesc nemăsurat pentru posibilitatea de a vizita și de a verifica stadiul lucrărilor”, a mai spus Excelența Sa, Radko Todorov Vlaycov, Ambsador Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în România.

La finalul întâlnirii, primarul Adrian Anghelescu a mulțumit Excelenței Sale pentru inițiativa acestei vizite și pentru interesul de care dovadă, totodată lansându-le invitația celor prezenți de a vizita zona unde va fi pus în funcțiune feribotul>>, precizează Primăria municipiului Giurgiu.

(Jurnal)