67 de permise de conducere reținute și 597 sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri giurgiuveni în intervalul 5-9 septembrie 2022

0
263

Peste 590 de sancțiuni contravenționale aplicate și 67 de permise de conducere reținute de polițiștii rutieri în cadrul acțiunilor desfășurate pe raza județului Giurgiu pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.     

În perioada 5-9 septembrie a.c. polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Giurgiu au acționat zilnic în sistem integrat, pe principalele drumuri naționale și județene, precum și în municipiul Giurgiu, respectiv orașele Bolintin Vale și Mihăilești, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule, a normelor privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri au desfășurat în municipiul Giurgiu, orașele Bolintin Vale și Mihăilești precum și în zonele cu risc rutier ridicat, acțiuni punctuale pe linia depistării și sancționării abaterilor pietonilor, bicicliștilor dar și conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind prioritatea de trecere, a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, care depășesc regimul legal de viteză sau efectuează depășiri neregulamentare.

Cu ocazia activităților desfășurate de polițiștii rutieri au fost constatate și aplicate 597 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 87.285 lei, fiind reținute 67 de permise de conducere (pentru neacordare de prioritate, consum de băuturi alcoolice, depășiri neregulamentare, viteză excesivă, etc.) și retrase 22 de certificate de înmatriculare (pentru lipsa I.T.P., R.C.A., defecțiuni tehnice, etc.). De asemenea au fost verificate 1.467 de autovehicule (31 de mijloace de transport în comun), legitimate 1.682 de persoane și efectuate 531 de testări alcoolscop, respectiv 22 de testări pentru depistarea substanțelor psihoactive.

Totodată au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale bicicliștilor care nu au respectat prevederile legale privind circulația pe drumurile publice.

Recomandăm participanților la trafic să conducă cu prudență, să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive și să respecte legislația rutieră”, precizează Inspectoratul Județean al Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean al Poliție Giurgiu)