21 septembrie- Ziua Internațională a Păcii

0
176

În fiecare an, Ziua Internațională a Păcii este aniversată la 21 septembrie. Prin instituirea acestei zile internaționale, Organizația Națiunilor Unite și-a propus consolidarea idealurilor de pace, prin respectarea a 24 de ore de non-violență și încetare a focului.

„Din păcate, chiar astăzi, a devenit evident că războiul desfășurat la doi pași de România va lua amploare. Vladimir Putin a ordonat mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu folosirea armelor nucleare.

Vedem și mai clar diferența dintre un regim autoritar, care promovează războiul și moartea, și lumea liberă. Uniunea Europeană este un proiect menit să mențină pacea între statele membre. Așa l-au gândit fondatorii săi și așa este și în ziua de astăzi.

Pacea este menținută prin cooperare economică, schimburi culturale și renunțarea la revizionism. Germania și Franța nici nu mai discută astăzi cine are dreptul să dețină Alsacia și Lorena. Principiul care prevalează este respectarea granițelor recunoscute internațional”.

(Dan MOTREANU- europarlamentar și vicepreședinte PNL)