Conform unui Proiect, elevii și studenții ar putea fi testați de droguri în școli. Cei care refuză pot face pușcărie!

0
209

Conform unui proiect elevii și studenții ar putea fi testați de droguri în școli și universități, iar autoritățile ar putea face descinderi inopinate în unitățile de învățământ.

Proiect de lege propune inclusiv până la 5 ani de închisoare pentru cei care refuză testarea.

Evident că propunerea a inflamat opinia publică. Asta ți pentru că în toată lumea la acest moment consumul de droguri este dezincriminat!

Psihiatrul Eugen Hriscu, specialist în tratarea dependenței de droguri, spune că „Tragedia aceasta absolut uriașă a etnobotanicelor în populația tânără se datorează tocmai atitudinii acestea represive pe care noi am practicat-o de fapt de la începutul fenomenului din România. Noi suntem una din țările cu cele mai reprezive legislații la regimul drogurilor.”

 El mai explică faptul că România este o țară care nu are niciun centru de tratament cu paturi pentru copii și adolescenți, o țară în care un adolescent care consumă droguri nu are unde să facă detoxifiere.

În plus, nu ai dreptul să cauți un tânăr în buzunare după bunul tău plac! În acest sens preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, spune că elevii nu pot fi obligați să se testeze antidrog și că mai importante decât orice sunt acțiunile de prevenție.

Printr-o educație în cadrul căruia să oferi tânărului cazuri concrete, să stabilești dialoguri (cel puțin on line) cu foști dependenți de astfel de substanțe, sunt măsuri extrem de potrivite și de eficiente, decât să  impui fără să explici care sunt consecințele consumului.

Este adevărat că în ultimul timp se vorbește tot mai mult, chiar și la noi în orașul Giurgiu, de consumul acestor droguri  în școli și în jurul acestora, că există instituții ale statului care trebuie să supravegheze acest fenomen și că sunt dealeri care stau  în apropierea unităților școlare pândindu-i pe tinerii cere cad  pradă  tentației de a le consuma.

Asta nu înseamnă că trebuie să ne transformăm, așa cum spunea cineva, din statul polițienesc care am fost până acum, datorită ingerințelor clasei politice, într-un stat milițienesc!

Un  studiu din 2019 făcut de Agenția Națională Antidrog arată o realitate ce nu poate fi  contestată și nici sucombată prin măsuri coercitive aberante, ca cele din acest proiect, și anume că un român din 10 consumă cel puțin o dată un drog în decursul vieții!

(Jurnal)