Sindicatul EUROPOL arată că polițiștii rutieri sunt obligați ”să acorde doar amenzi”, fără a mai da Avertismente prealabile!

0
420

În Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică „AVERTISMENT” .

Așa arată textul unui comunicat al Sindicatului polițiștilor români, EUROPOL.

Este pentru prima dată când se admite, ÎN SCRIS, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă, indiferent de circumstanțe, cu afectarea gravă a independenței agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate.

Șeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR semnează o adresă prin care le cere polițiștilor rutieri de la nivelul acestei structuri, să „argumenteze” motivul pentru care au aplicat AVERTISMENTE într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi. Mai rămâne doar să stabilească concret și „indicatorii de performanță cantitativi” sau în traducere liberă NORMA DE AMENZI.

Solicităm tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliție Autostrăzi să nu dea curs acestei „mizerii” de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancțiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor ” – mai este precizat în comunicatul emis de EUROPOL.

(Jurnal)