”21 septembrie , o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere!” Un Proiect al polițiștilor rutieri, aplicat și la Giurgiu…!

0
206

În perioada 16 – 22 septembrie, la nivel național, polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days, ce are  ca scop reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, precum și ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vor desfășura activități informativ – preventive, care vor avea ca scop conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Astfel, în acest context, efectivele de poliție rutieră vor încuraja conducătorii auto și ceilalți participanți la trafic să acceseze website-ul www.roadpolsafetydays.eu,  secțiunea  „Take a pledge” în vederea descărcării, asumării și înregistrării în sistem a unui formular intitulat  „Angajamentul meu pentru zilele siguranței Roadpol”, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail valide.

Acest angajament vizează conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la: combaterea excesului de viteză, conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, folosirea necorespunzătoare a telefonului mobil, neportul centurii de siguranță sau traversarea neregulamentară a drumului.

Deși aceste recomandări, sunt la îndemâna tututor, frecvent înregistrăm abateri, care generează situații de risc atât pentru conducătorii auto, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

(Jurnal)