Poziție tranșantă a directorului DGASP Giurgiu, în legătură cu articolul apărut în publicația ”Atac la Persoană”, în care sunt nominalizate două minore ce locuiesc într-o căsuță de tip familial aparținând acestei instituții!

0
1135

 Dorind să aflăm care este reacția directorului Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului Giurgiu,  Gheorghe Paraschiv, în legătură cu  materialul apărut recent în publicația de scandal ” Atac la Persoană”, în care se induce ideea unei relații deplasate dintre Președintele Consiliului Județean Giurgiu și o beneficiară a unei căsuțe de tip familial din cadrul acestei instituții, am descins la sediul acestuia, unde am obținut  declarația pe care v-o redăm în  rândurile de mai jos:

   Sunt două categorii de probleme  sesizate în articolul din ziarul Atac la Persoană.  Primele sunt chestiuni ce țin de  procedurile noastre interne și de modul cum au fost ele respectate. Din această perspectivă  vreau să vă spun că ele fac obiectul unor verificări, atât ale noastre, interne, dar și ale unor autorități ale statului –ne preciza directorul Gheorghe Paraschiv.

Noi, la rândul nostru, am informat autoritățile competente din această perspectivă.

Al  doilea set de probleme  vizează  posibile evenimente / situații  care s-au întâmplat în afara instituției. Persoanele vizate nu sunt însă angajații noștri.

Din punctul nostru de vedere  cele două fete nu au adus la cunoștință cazuri de abuzuri de orice fel și aici lucrurile se închid.

Cred că acest al doilea set de probleme  trebuie verificat  de autoritățile competente ale statului, inclusiv  de autoritățile judiciare. Noi vom face un astfel de demers – a menționat Gheorghe Paraschiv, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Dar repet, suntem la faza în care suntem supuși unor controale  din partea autorităților, ale ministerelor de resort. Când ele se vor finaliza vom trage și concluziile.  Celelalte probleme să le verifice cei în drept!  Așa mi se pare normal și cred că asta trebuie să fie poziția noastră, tranșantă!

În finalul scurtei sale declarații, directorul Direcției Generale de Asistență  Socială și Protecție a Copilului  ne-a mai spus: Ne delimităm de orice acțiune ce ar putea prejudicia interesele instituției noastre, DGASPC și ale beneficiarilor acesteia, fiind extrem de  fermi în a lua măsuri în acest sens!

(Florian Tincu)