Zeci de permise reținute doar în câteva ore! Cine sunt șoferii, în atenția polițiștilor…

0
410

O acțiune fulger a polițiștilor giurgiuveni menită să combată viteza excesivă, demonstrează că încă sunt persoane care nu conștientizează pericolul la care se expun atât pe ei cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Vineri, 31 iulie , polițiștii giurgiuveni  au desfășurat activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră a participanților la trafic și diminuarea riscului rutier.  Nu în ultimul rând s-a dorit  fluidizarea traficului, având în vedere sezonul estival și afluxul mare de autoturisme aflate în tranzit pe raza județului Giurgiu.

Într-un interval de numai câteva ore, pe Drumul Național 5 și Drumul Național 6, în zonele cu potențial crescut de accidente, au fost reținute 28 de permise de  conducere, pentru viteză excesivă.

Indisciplina participanților la traficul rutier a condus la aplicarea a 150 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la normele rutiere, în valoare de peste 43.500 de lei, dintre care 55 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitei de viteză.

În cadrul acțiunii desfășurate au fost deplasați conducători auto care se deplasau cu viteze între 177 și 185 de km/h, pe tronsoane de drum cu limită de viteză de 100 km/h.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate pe linia respectării măsurilor impuse operatorilor de transport public de persoane în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 lei.

Astfel de acțiuni se vor intensifica, având în vedere că siguranța rutieră și diminuarea riscului rutier, constituie una dintre prioritățile poliției giurgiuvene, fapt pentru care, pe toate drumurile cu risc crescut de accidente vor fi întreprinse activități de impunere a legii pentru siguranța participanților la traficul rutier.

(Jurnal)