Zece tone deșeuri din plastic, venite  din Bulgaria, oprite în Punctul de Frontieră Giurgiu. 

0
146

În ultima vreme pare că România a devenit o groapă de gunoi a Europei. Așa se face că aproape zilnic prin porțile de intrare în țară, polițiștii de frontieră descoperă cantități însemnate de tot felul de deșeuri ce au ca destinație diferite zone ale României .

În acest context, în noaptea de 18 iunie, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier care era condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 44 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că deșeurile, în cantitate totală de 10.100 kilograme, au fost încărcate din Bulgaria pentru o societate comercială din județul Bistrița Năsăud, iar documentația de transfer prezentată de către șofer era incompletă.

În acest context, autoritățile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, în cauză deșeurile au fost returnate societății expeditoare.

(Jurnal)