Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani ar putea începe în România până la sfârșitul acestui an

0
246

România ar putea începe vaccinarea anti-Covid a copiilor între 5 și 11 ani, până la sfârșitul anului.

Autoritățile fac pregătiri în așteptarea autorizării de la Agenția Europeană a Medicamentelor care va fi pronunțată în cursul săptămânii viitoare. 

În funcţie de data sosirii vaccinului pentru cei mici produs de Pfizer/Biontech, 1,2 milioane de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani ar putea fi imunizaţi în România. Vaccinarea acestora va fi făcută la spitale, în cabinetele medicilor de familie sau la centrele de vaccinare, unde vor fi amenajate cabinete speciale pentru copii.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a declarat: „Din punct de vedere organizatoric, noi, la sfârşitul acestei luni, ne dorim să fim pregătiţi. Ce-nseamnă asta? Cu organizarea cabinetelor de vaccinare, atât în unităţile sanitare, cu pături, cât şi în centrele de vaccinare deja funcţionale, unde există vaccin de la compania Pfizer şi care vor primi suplimentar şi vaccin destinat pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Platforma de programare va fi pregătită, de asemenea, registrul electronic naţional vă fi adaptat pentru a putea înregistra persoanele vaccinate”.

Tot până la sfârşitul acestei luni, vor fi finalizate procedurile pentru vaccinarea copiilor, iar acestea vor fi transmise celor implicaţi în procesul de imunizare.

Agenţia Europeană a Medicamentelor se va pronunţa asupra vaccinării cu Pfizer a copiilor de peste 5 ani pe 25 noiembrie. Este de aşteptat că răspunsul să fie unul favorabil.

Agenţia va lua o decizie şi în privinţa vaccinării copiilor cu serul de la Moderna, până la jumătatea lunii decembrie.

(Jurnal)