Poliţiştii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu un cetățean turc, care a încercat să intre ilegal în România, folosind un pașaport care avea aplicate trei ștampile de trafic, false total. 

În data de 18 iulie, în jurul orei 20.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 49 de ani, care călătorea într-un autoturism.

Cetățeanul turc s-a legitimat cu un pașaport simplu specific Turcia, care avea aplicat pe două dintre file, trei ștampile de trafic.

În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii giurgiuveni de frontieră au stabilit că acestea  nu îndeplinesc condițiile de formă și de fond și nu conțin elementele specifice ștampilelor de trafic autentice.

Cetățeanul turc  a declarat că a procedat în acest mod, întrucât a depășit termenul de ședere în România și nu mai putea obține viza pentru a intra în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, acesta a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)