Vineri, 16 aprilie, un nou născut din Giurgiu, născut noaptea, care  prezenta mari probleme cardiace, din cauza cărora nu putea să  respirație a fost transferat către o clinică de specialitate din Capitală.

Micuțul a fost preluat de un elicopter al SMURD, și transferat la un spital din Bucuresti. În lipsa unui heliport, elicopterul a fost nevoit să aterizeze pe platforma din vama Giurgiu, adecvată  pentru astfel de operațiuni.

Ambulanța, cu medicul ce a asigurat supravegherea bebelușului, a însoțit nou născutul la elicopter pentru a fi transferat la clinica din Capitală.

Așa cum ne spunea un cadru medical giurgiuvean ce asigură asemenea intervenții, există un protocol clar în astfel de cazuri, transferul de vineri desfășurându-se cu succes, ambulanța si medicii acționând rapid pentru salvarea bebelușului.

 Nu putem preciza exact spitalul la care bebelușul a fost transferat, (probabil Budimex sau Grigore Alexandrescu), însă acest lucru nu ne împiedică să îi dorim  acestuia multă sănătate, felicitând în același timp  cadrele  medicale cât și echipa SMURD pentru intervenția lor rapidă și oportună.

(Jurnal)