Ultimile date privind situația COVID-19: Câte persoane au fost testate în ultimele 24 de ore în județul Giurgiu …

0
176

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 12.02.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 7.472;

  • cazuri vindecate și externate – 902;

  • în carantină la domiciliu – 232 de persoane;

  • în carantină instituționalizată – 1 persoană.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 171 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, niciuna nefiind  externată la cerere. Până în prezent, au fost testate 20.724 de persoane, dintre care 52 în ultimele 24 de ore. La ora actuală, sunt 1.514 de cazuri active, dintre care 1.343 spitalizați și 171 în izolare la domiciliu.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

                                    Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)