CODUL GALBEN  de vânt puternic la Giurgiu, primele ore: doi copaci doborâți și un acoperiș luat de vijelie!

0
144

Conform meteorologilor, vântul va bate cu putere, atingând viteze de până la 65-70 km/h până vineri, 12 februarie, ora 18,00. Acest lucru i-a determinat pe specialiști să emită avertizarea de COD GALBEN de vânt puternic. Și au avut dreptate, pentru că au și început să apară problemele.

Mai întâi, primele „belele” au apărut pe timpul nopții când, la ora 3.30, un copac a căzut pe carosabil în municipiu pe strada Stejarului. Din fericire, nu au fost înregistrate niciun fel de pagube. Aproape o oră mai târziu, pe DJ 503, la intersecția cunoscută sub numele de „Drumul Stăneștiului”, circulația a fost blocată pe ambele sensuri ca urmare a unui alt copac prăbușit pe carosabil. Intervenția pompierilor giurgiuveni a durat circa jumătate de oră, după care circulația a fost reluată.

Dar acestea nu au fost singurele probleme cauzate de vânt. În dimineața de vineri, puțin după ora 10,00, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au intervenit la un cămin dezafectat din cartierul Tineretului unde, din cauza vântului puternic, o bucată de tablă s-a desprins de pe acoperișul clădirii punând în pericol siguranța trecătorilor.

Din fericire, niciunul dintre cele trei evenimente prezentate nu au ridicat probleme, cum nu s-au înregistrat probleme nici pe drumurile din județ, unde vineri, la orele prânzului, se circula în condiții de iarnă.

(Jurnal)