Întâlnire de gradul 3, sâmbătă, 13 februarie: Liderii PNL vor valida pe cei care vor ocupa funcțiile de prefecți și secretari de stat!

0
235

 

Sâmbătă, începând cu ora 11:00, liderii  PNL de la centru și din teritoriu se vor reuni în Biroul Politic Național (BPN), în format online, pentru a valida persoanele propuse de organizațiile județene pentru funcțiile de prefecți și secretari de stat.

Potrivit negocierilor de până acum , între partidele din  cadrul coaliției, liberalilor le revin 23 de prefecți din totalul de 42 și de asemenea, 42 de secretari de stat , din cei 80.

Potrivit negocierii din coaliție, cele 23 de prefecturi ce vor fi ocupate de reprezentanții PNL sunt : Giurgiu, Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistrița, Alba, Brașov, Mureș, Hunedoara, Caraș Severin, Bihor, Călărași, Olt, Dâmbovița,  Dolj,  Mehedinți, Teleorman,  Constanța, Vrancea, Iași, Neamț și Botoșani.

Procedura de selecție a persoanelor pentru funcțiile de prefect și secretar de stat a  fost făcută în organizațiile liberale  județene,  după ce  toate propunerile au fost analizate de o comisie centrală din care au făcut parte atât  Ludovic Orban cât și premierul Florin Cîțu.

(Jurnal)