Trenul denumit simbolic Connecting Europe Express a ajuns la Gara de Nord Giurgiu, astăzi, 17 septembrie, ora 9.55, unde a staționat 27 de minute.

La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Cristian Anculescu, administratorul public al județului, Cristian Grătianu, prefectul județului, Aneta Matei și subprefectul Mirel Dragoș Brăgaru, viceprimarii municipiului, Silviu Dumitrescu și Damian Marian, inspector șef, Cătălin Mavrodineanu și comisarul șef, Costel Filimon din cadrul Poliției de Frontieră.

Delegația Connecting Europe a fost întâmpinată la intrarea în țară cu un mesaj de bun venit, semne de carte – suvenir cu motive tradiționale românești și un moment artistic organizat de conducerea Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale.

Cu ajutorul conducerii Muzeului „Teohari Antonescu”, oficialilor le-au fost prezentate istoria primei căi ferate din România și macheta celei mai vechi locomotive românești cu abur, CFR 43 Călugăreni.

Oficialitățile giurgiuvene și delegația participantă au încheiat evenimentul printr-un schimb de fanioane.

Cu prilejul desemnării anului 2021 drept „anul căilor ferate”, trenul Connecting Europe Express a plecat din Lisabona pe 2 septembrie și va ajunge la Paris pe 7 octombrie, după ce va străbate 26 de țări în vederea identificării problemelor care se află în calea creării unei rețele feroviare perfect interconectată” – transmite Consiliul Județean Giurgiu.

(Jurnal)