La invitația Ministrului Transporturilor, Dan Vîlceanu, senatorul Toma Petcu a participat la ceremonia oficială de primire a trenului Connecting Europe Express, inițiativă a Comisiei Europene în cadrul Anului European al Căilor Ferate.

„La eveniment au participat Comisarul european pentru transport Adina Vălean, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Primăriei Municipiului București.

În context, am discutat și despre alte proiecte pe domeniul transporturilor, cum ar fi proiectul „FAST Danube – Asistență tehnică pentru revizuirea și completarea studiului de fezabilitate privind îmbunătățirea condițiilor de navigație pe sectorul comun româno-bulgar al Dunării și studii complementare”, un proiect care este destul de încetinit din cauza întârzierilor din partea bulgară, dar și despre posibilitatea de a găsi surse de finanțare pentru infrastructura portuara.

De asemenea, pe domeniul feroviar, am discutat despre redeschiderea circulației feroviare între București și Giurgiu, emiterea autorizației pentru execuția lucrărilor de construire privind modernizarea liniei de cale ferată între Vidra și Comana din cadrul obiectivului de investiție „Modernizarea liniei de cale ferată între București Nord- Jilava – Giurgiu Nord Frontieră”.

Răspunzând la una dintre întrebările jurnaliștilor, Dan Vâlceanu a anunțat că săptămâna viitoare, este posibilă avizarea pentru ultima parte a proiectului, prin emiterea autorizației pentru Podul de la Grădiștea. Este încă o dovadă că Guvernul PNL se ține de cuvânt!

Evenimentul a fost de bun augur prin promovarea trenului ca mijloc de transport sigur pentru cetățenii din Uniunea Europeană și evidențierea modului în care căile ferate, împreună cu celelalte moduri de transport contribuie la obiectivele stabilite în cadrul Pactului Verde European.

Cu ocazia Anului European al Căilor Ferate, Connecting Europe Express este trenul care străbate Europa și care atrage atenția asupra importanței călătoriei cu trenul pentru un viitor sustenabil” – transmite senatorul liberal, Toma PETCU.

(Toma PETCU – senator liberal de Giurgiu)