Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, mai multe articole vestimentare, de marochinărie și parfumuri, care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În ziua de 16.09.2021, în jurul orei 13.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe pungi de culoare neagră. Acestea conţineau 429 de articole vestimentare, parfumuri și genți care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 40 de ani, pasager al autocarului.

Articolele vestimentare, în valoare de aproximativ 40.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul turc, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchetinformează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)