Așa cum a fost anunțat cu ceva timp în urmă, curtea Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu a devenit, sâmbătă, 11 septembrie, pentru câteva ore, un loc în care producătorii giurgiuveni de legume, fructe, conserve, produse de panificație, puieți de pomi, sucuri bio, produse de apicultură și multe altele și-au prezentat mărfurile.

 

Mai mult, au fost  momente  când unii dintre cei aproximativ 30 de comercianți prezenți au rămas, pur și simplu, fără marfă, cerința clienților fiind extrem de mare. Cel mai  bine s-au vândut strugurii celor de la Societatea ” Micul Fermier” din localitatea Călugăreni, dar și sucul natural de cătină , de mere, legumele de sezon.

Garanția calității produselor a fost faptul că două personalități locale au fost surprinse cumpărând, cantități importante de castraveți și gogoșari. Că doar vine iarna și cămările trebuie umplute cu conserve…

La deschiderea pieței volante, alături de directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochișor, au fost prezenți președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, dar și primarul Municipiului, Adrian Anghelescu alături de administratorul public al Primăriei Giurgiu, Ionel Muscalu.

În acest mod zeci de giurgiuveni au trecut pragul pieței volante, reinițiate de DAJ Giurgiu, începând de sâmbătă, 11 septembrie. De altfel, și produsele, dar și primirea au fost la  mare înălțime!

De la eveniment nu au lipsit copiii care au dat culoare și o doză de prospețime acestei inedite zile a recoltei pe stil nou – dacă ne este permis să îi spunem așa – semănând într-un fel cu ceea ce se întâmpla odată, în Piața mare a Municipiului,  toamna, la vremea mustului și a gogonelelor împârguite.

Încercăm și sâmbăta următoare să reedităm acest eveniment, dar totul depinde de evoluția pandemiei, mai cu seamă că succesul de astăzi, 11 septembrie, ne dă speranțe”, preciza, la finalul primei ediții a „Piețelor volante 2021”, directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochișor.

(Jurnal)