Tone de substanțe inflamabile, transportate fără documente legale, descoperite într-un autocamion, în PTF Giurgiu

0
230

Ca o ironie a sorții, la puțin timp de la consumarea catastrofei de la Crevedia, din județul Dâmbovița, la sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Renault, un cetățean ucrainean în vârstă de 30 ani, care transporta, conform documentelor prezentate, substanțe inflamabile.

Cu ocazia efectuării controlului, în baza unei acțiuni comune cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 tone de substanţe inflamabile, constând în flacoane tip spray ce conțineau gaz butan, isobutane și propane, precum și mai multe recipiente tip butoi cu acetonă.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea prevederile legale. Astfel că întreaga cantitate de substanțe, în valoare de aproximativ 2.500.000 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii din cadrul SAESP IPJ Giurgiu și introdusă într-un depozit autorizat.

În prezent, faţă de șofer a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de transport, tranzit de substanțe periculoase cu încălcarea prevederilor legale,urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)