Un cetățean turc dorea să introducă în țară articole sportive de circa 75.000 de lei.

0
42

În cursul zilei de joi, 12 august,  polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră  au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe pungi de culoare neagră. Acestea conţineau 500 de articole vestimentare ( tip sport ) care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Cercetările au stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 41 de ani, pasager al autocarului.

Articolele vestimentare, în valoare de aproximativ 75.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cetățeanul turc, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)