„Societatea Apa Service SA este preocupată în permanenţă de curăţarea reţelelor de canalizare menajeră şi pluvială şi de mentenanţa Staţiilor de pompare a apelor uzate din dotare, în acest sens existând un program respectat cu stricteţe”, se arată într-un comunicat al operatorului de apă și canal Giurgiu.
Situaţia se complică de cele mai multe ori pentru că lucrătorii Apa Service găsesc reţelele înfundate cu obiecte solide care în mod normal nu au ce căuta în canalizare: deşeuri menajere sau provenite din construcţii, diferite obiecte casnice, hoituri de animale. Multe dintre acestea ajung în reţeaua de canalizare şi o înfundă, fiind aruncate prin ridicarea capacelor căminelor stradale şi prin vasele WC, iar remedierea obturărilor ce apar necesită întervenţia cu utilaje de mare performanţă, care sunt închiriate de operator cu costuri ridicate.
„Societatea noastră sesizează cetăţenii cu privire la interdicţia evacuării în sistemul de canalizare menajeră şi a altor deşeuri nedizolvabile (şerveţele umede, scutece de unică folosinţă, deşeuri menajere) precum şi a oricărui fel de reziduuri grase (grăsimi sau uleiuri alimentare sau nealimentare)”, se arată în comunicatul SC APA SERVICE SA Giurgiu.
Trebuie cunoscut faptul că, în condiţiile în care aceste deşeuri ajung în canalizările menajere, pe lângă obturarea racordurilor individuale produc şi blocarea reţelelor colectoare stradale şi deteriorarea pompelor din staţiile de pompare.
Vă mulţumim pentru conduita dvs. civică, prin care putem evita situaţiile neplăcute ce duc la dereglări ale fluxului tehnologic sau la avarii costisitoare.