Statul român a devenit proprietarul a patru perechi de pantofi sport folosiți, în urma unei decizii la Judecătoria Alba Iulia.

Pantofii au fost ridicaţi în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în cadrul unui dosar vizând fapte de furt. Vizaţi în această anchetă erau doi bărbaţi.

Pantofii, care aveau mai multe urme de la locul comiterii faptelor, au fost depuși la camera de probe  a IPJ Alba.

În 2015, în urma sentinței date de Judecătoria Alba Iulia, în care cei doi bărbați au fost condamnați la închisoare cu suspendare, magistrații au dispus ca pantofii confiscați în timpul anchetei să fie returnați unuia dintre bărbați.

Bărbatul nu a mai fost interest însă de încălțămintea confiscată de oamenii legii în 2013. Potrivit Codului de Procedură Penală, dacă în termen de șase luni de la decizia de restituire , persoana în cauză nu vine să își ridice bunurile, ele  revin în proprietatea statului, lucru care s-a și întâmplat.

Astfel, prin decizia Judecătoriei Alba Iulia , în data de 24 iunie 2019, statul român a devenit proprietarul unei perechi de pantofi ”Nike”, două perechi marca ”Adidas” și o pereche fără marcă.  Decizia este definitivă!

(Jurnal)