Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Se caută stăpân pentru Muha, un câine antrenat să găsească droguri

Se caută stăpân pentru Muha, un câine antrenat să găsească droguri

0
Se caută stăpân pentru Muha, un câine antrenat să găsească droguri

Un câine poliţist, din rasa Ciobănesc german, în vârstă de nouă ani, pregătit să găsească stupefiante, este oferit gratuit iubitorilor de animale de polițiștii de frontieră din Giurgiu, după ce s-a stabilit că Muha nu mai poate participa la misiuni, din cauza vârstei.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu susțin că Muha, o femelă din rasa Ciobănesc german, în vârstă de peste 9 ani, nu mai participă la misiuni din cauza vârstei și a unei boli.

Conducerea instituției a organizat trei licitații pentru vânzarea câinelui, la care însă nu s-a prezentat nimeni, așa că s-a decis ca Muha să fie oferit gratuit unui iubitor de animale.

„Datorită vârstei înaintate, conform certificatului sanitar veterinar eliberat de Centrul Medical Județean Giurgiu al M.A.I., acesta prezintă sindrom de hiporeflectivitate și nu mai poate participa la misiuni. (…) I.T.P.F. Giurgiu are dreptul de a scoate din funcțiune și a valorifica câinele de serviciu. În acest sens au fost organizate trei licitații publice cu strigare, la sediul I.T.P.F. Giurgiu, în datele de 17.05.2019, 03.06.2019 și 14.06.2019, licitații la care nu s-a prezentat nicio persoană. Urmare acestui fapt, acesta poate fi valorificat direct sau cedat cu titlu gratuit”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, remis MEDIAFAX.

Cei care doresc să o ia acasă pe Muha sunt așteptați la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
11.9 ° C
11.9 °
11.9 °
62 %
3.2kmh
100 %
vin
18 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °
mar
10 °