În jumătate de an, 32 de persoane din județul Giurgiu și-au pierdut viața ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

Primul deces al unui giurgiuvean a fost înregistrat pe data de 4 aprilie, fiind, la nivel național, cel de-al 148-lea la nivel național.

Este vorba, conform informărilor de la acea vreme, despre o femeie, în vârstă de 40 de ani, a cărei confirmare a bolii a fost dată în aceeași zi în care persoana a și decedat. De menționat faptul că femeia, internată și izolată la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală, avea în lista de comorbidități o insuficiență renală cronică dializată.  

Ultimul deces al unui giurgiuvean a fost înregistrat, conform informării DSP Giurgiu, la data de 05.10.2020. Este vorba despre o persoană de sex masculin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 76 de ani, care prezenta comorbidități. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 26.09.2020, fiind internată într-o unitate spitalicească din județul Arad, unde s-a produs și decesul.

La nivel național, bilanțul tragic al deceselor este de peste 5.000 de persoane, prag depășit la începutul acestei săptămâni. Din nefericire, pe 6 octombrie a fost înregistrat și un deces la grupa de vârstă 10 – 19 ani. Statisticile spun că ultima mie de decese s-a înregistrat în mai puțin de o lună, pe 9 septembrie raportându-se, la nivel național, depășirea cifrei de 4.000 de români a căror moarte a fost cauzată de infectarea cu noul coronavirus.

Cel mai mare număr de morți a fost înregistrat miercuri, 7 octombrie, când 82 de oameni au pierdut lupta pentru viața lor.

Primul deces al unei persoane infectate cu COVID-19 în România a fost înregistrat la 22 martie, atunci când Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că un bărbat de 67 de ani, care suferea de cancer în stadiu terminal, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Bărbatul fusese internat acolo în 18 martie, după ce fusese depistat pozitiv cu COVID-19. În aceeași zi, se anunțau încă două decese: unul la București (Spitalul „Victor Babeș” – un bărbat, în vârstă de 74 de ani) și altul la Iași (Spitalul de Boli Infecțioase – bărbat, 70 de ani). A fost ziua în care România a început să își numere, cu înfrigurare, morții… După aproape șapte luni, numărul acestora a depășit 5.000, iar previziunile sunt, în continuare, sumbre…

(Jurnal)