Nemulțumit de sumele pe care trebuie să le aloce pentru indemnizațiile însoțitorilor persoanelor cu handicap sau pentru asistenții personali ai acestora, primarul Nicolae Barbu a solicitat, atât Direcției de Impozite și Taxe Locale, precum și Registrului Comerțului Giurgiu, o situație cu privire la persoanele care posedă mai multe imobile sau societăți comerciale cu cifre de afaceri considerabile.

Am avut o surpriză destul de mare când am constatat că la asistenții personali – care iau salarii – avem 11 cazuri de persoane care au între 2 și 4 imobile în posesie, iar la persoanele care primesc indemnizație – însoțitorii persoanelor cu handicap – 88 de persoane cu mai multe imobile în proprietate. În ceea ce privește firmele deținute, avem un total de 24 de persoane care dețin una sau mai multe societăți comerciale, cu cifră totală de afaceri de peste 30 de miliarde de lei vechi. Un „record” este al unei persoane care are cifra de afaceri de peste 18 miliarde”, mai spunea primarul Nicolae Barbu.

Veniturile asistenților personali sunt de 2700 lei pe lună, sumă la care se adaugă vouchere de vacanță, iar ale însoțitorilor, la nivelul salariului minim pe economie.

(Jurnal)