Sheikh Mohammed Mutumba, un ”imam” (Preot sau prelat musulman; conducător al rugăciunii colective într-o moschee – n.red.) din satul Kyampisi Village, districtul Kayunga (Uganda), a aflat la două săptămâni după ce  s-a căsătorit că mireasa lui era de fapt un bărbat, informează MSN.

Adevărul a ieșit la iveală când „mireasa” imamului a fost acuzată de un vecin că a sărit gardul și i-a furat un televizor.

Isaac Mugera de la poliția districtului Kayunga a spus că a fost arestat suspectul în cazul furtului – o femeie care purta hijab și sandale. Polițiștii au descoperit ulterior că este vorba despre un bărbat, după ce o agentă a percheziționat suspecta.

Poliția l-a informat pe Mutumba că soția lui este un bărbat – Richard Tumushabe, de 27 de ani.

Tumushabe l-a păcălit pe ”imam” pentru a-i fura banii, în acest caz fiind implicată și o presupusă mătușă a „miresei”, care a fost complice și a ajutat la organizarea nunții. Femeia ar fi primit și plata pentru mireasă – două capre, zahăr, sare și un exemplare din Coran.

Richard Tumushabe a fost acuzat de furt de identitate, furt și obținerea de bunuri sub pretexte false. Femeia care susținea că este mătușa lui a fost și ea arestată.

(Jurnal)