Ministerul Muncii și protecției sociale a lansat, recent, programul „Tichete de masă caldă pentru pensionari”, program în cadrul căruia pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani, beneficiari ai unei pensii de maxim 1.000 de lei, beneficiază de tichete de masă (pentru masă caldă) în valoare de 180 de lei lunar.

Cu puțin timp în urmă, Instituția Prefectului Giurgiu a transmis, către primăriile din județ, aceste tichete electronice, urmând ca fiecare primărie să găsească soluții pentru utilizarea acestora.

La noi a fost puțin mai greu…în sensul că cele câteva sute de pensionari ce beneficiază de acest program trebuiau să se deplaseze fie la Mihăilești, fie la Mihai Bravu. Sunt oameni bătrâni, bolnavi, nu îi pot pune pe drumuri și să cheltuiască, zilnic, sume de bani din pensia și așa mică…Astfel, am găsit o soluție, în sensul că am discutat cu un patron de restaurant din localitatea învecinată, 1 Decembrie, iar omul s-a oferit să facă un fel de serviciu de catering. În acest moment, suntem în faza obținerii ultimelor documente, și a stabilirii cu exactitate a modalității în care bătrânii vor utiliza aceste tichete”, a mai precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, primarul comunei Adunații Copăceni, Dan Rusu.

(Jurnal)