După cum bine știm din datele centralizate, actualizate și primite zilnic de la oficialitățile giurgiuvene, numărul persoanelor confirmate pozitiv este în continuă creștere.

Am dorit să vă oferim informații de ultimă oră privind situația de la Spitalul Județean Giurgiu și pentru aceasta am luat legătura cu directorul Spitalului Județean Giurgiu, doctorul Dragoș CHIVU care ne-a declarat următoarele: „astăzi, 17 septembrie 2021, ora 7:00, secția de Boli Infecțioase era ocupată complet, toate cele 20 de paturi fiind ocupate încă de la începutul acestei săptămâni. Starea tuturor pacienților este de la medie spre gravă, având nevoie de oxigeno-terapie. Pe lângă cei 20 de pacienți de pe secția de Boli Infecțioase mai există un număr de 9 pacienți pozitivi ce se izolați în containerele special amenajate pentru Primiri Urgențe și care se află sub tratament specific, așteptând eliberarea unui pat pentru a fi mutați pe secția de Boli Infecțioase. Starea lor este de asemenea destul de gravă. Tot în secția UPU mai există un număr de 9 persoane suspecte ce-și așteaptă rezultatul testului”.

Tot directorul Spitalului Județean Giurgiu ne-a mai făcut precizarea că la nivelul spitalului s-a activat codul galben/ roșu și numărul ambulanțelor ce aduc pacienții suspecți de Covid crește pe zi ce trece.

(Jurnal)