Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 31.01.2021:

  • cazuri confirmate pozitiv – 7.299;

  • cazuri vindecate și externate – 683;

  • în carantină la domiciliu – 312 persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 213 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar  niciuna nu a fost externată la cerere.

Până în prezent, au fost testate 20.093 de persoane, dintre care 45 în ultimele 24 de ore. Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

La ora actuală, sunt 1.561 de cazuri active, dintre care 1.348 spitalizați și 213 în izolare la domiciliu.

 Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

        În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 28 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

        Echipajele mobile  ale  ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din localitățile: Frasinu, Uzunu, Frătești, Gogoșari, Radu Vodă, Stănești, Bolintin-Deal, Mihai-Vodă, Obedeni, Crevedia Mare, Florești, Stoenești, Căscioarele, Găiseni, Ogrezeni, Cartojani, Grădinari, Săbăreni, Sadina, Crivina, Suseni, Mihăilești. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate ale uliţelor comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

        Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)