Senatorul Toma PETCU, invitat la Forumul Siguranței Rutiere din Senatul României. Care au fost sugestiile făcute de parlamentarul giurgiuvean…      

0
432

      La invitația doamnei Nicoleta Pauliuc, Președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine publică și Siguranță Națională a Senatului României, Senatorul Toma Florin PETCU a participat astăzi, 15 iunie, la Forumul Siguranței Rutiere.

Privitor la temele dezbătute la acest Forum, Senatorul Toma Petcu ne-a  făcut  câteva  precizări :

A fost un eveniment care și-a propus să prezinte o serie de măsuri și soluții privind necesitatea creșterii gradului de siguranță rutieră pe fondul numărului mare de accidente de circulație ce afectează dreptul la viață și dreptul la integritate fizică și psihică în România.

În cuvântul ținut în prezența reprezentanților Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație, a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode și al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, am reiterat rolul decisiv pe care infrastructura de transporturi îl are în ceea ce privește îmbunătățirea traficului și circulația pe drumurile publice. Dezvoltarea infrastructurii rutiere, întreținerea și protejarea drumurilor și a autostrăzilor, calitatea lucrărilor, precum și găsirea unor surse alternative de transport, cum ar fi trenul sau avionul – toate acestea reprezintă indicatori pe care trebui să-i luăm în calcul în ceea ce privește prevenirea accidentelor rutiere – a menționat senatorul giurgiuvean.

Am subliniat faptul că legislația pentru ISCTR și RAR trebuie modificată în așa fel încât personalul să fie mai bine motivat, iar amenzile pentru încălcări ale legislației să fie mai clare și mai drastice.

Am adus în discuție propunerile legislative privind limitarea posibilității de a înmatricula autovehicule cu volanul pe dreapta, precum și certificarea istoricului vehiculelor rutiere utilizate în vederea înmatriculării acestora în România.

Senatorul Toma Petcu ne mai spunea că ambele propuneri au trecut de Senat și că din luna martie ele sunt la Camera Deputaților.

Anual, între 150 şi 300 de şoferi care conduc vehicule cu volanul pe dreapta produc accidente de circulaţie soldate cu vătămarea sau moartea altor persoane. Este vital ca aceste initiative să intre în dezbatere pentru că doar așa s-ar putea reduce numărul de victime pe șosele – a mai precizat senatorul liberal.

În cadrul Forum-ului am propus necesitatea unui pact național privind siguranța rutieră indiferent de cine conduce Poliția, Transporturile și Educația. La nivel național este nevoie de multă responsabilitate și asumare pentru a începe, realiza și finaliza tot ceea ce ne-am propus pe acest domeniu – a mai spus senatorul PNL, de Giurgiu, Toma Florin PETCU.

 (Jurnal)