Consiliul județean Giurgiu, împreună cu Biblioteca județeană și Muzeul Literaturii Române au amenajat miercuri, 15 iunie, la parterul Centrului Cultural ”Ion Vinea” din Municipiu, o expoziție de fotografii și documente inedite despre viața și activitatea literară a poetului Mihai Eminescu, de la a cărui plecare în universalitate se împlinesc 133 de ani.

Ca de fiecare dată ghid al acestui eveniment ne-a fost omul de cultură, prof. Virgil Pețanca, directorul Centrului Cultural, giurgiuvean.

Expoziția aceasta deschisă astăzi la Centrul Cultural, dedicată marelui poet, Mihai Eminescu, a fost însoțită și de mici momente artistice despre Eminescu, melodii folk în interpretarea lui Tică Lumînare și poezii interpretate de Remus Găină – ne-a precizat directorul Virgil Pețanca.

Documentele din expoziție ne-au fost aduse de însuși directorul Muzeului Literaturii Române. Expoziția, pentru cei ce doresc să afle detalii în plus din viața poetului, fiind deschisă pentru circa două să săptămâni – a menționat  directorul Centrului, prof. Virgil Pețanca.

(Jurnal)