Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate SCANDAL! Un comerciant de carne își vinde produsele ca în Evul Mediu, chiar în Hala Centrală și  sub nasul medicilor DSVSA!

SCANDAL! Un comerciant de carne își vinde produsele ca în Evul Mediu, chiar în Hala Centrală și  sub nasul medicilor DSVSA!

0
SCANDAL! Un comerciant de carne își vinde produsele ca în Evul Mediu, chiar în Hala Centrală și  sub nasul medicilor DSVSA!

Vineri, 12 octombrie,  în jurul prânzului, câțiva salariați ai unei boxe de carne ce funcționează în Hala mare a Pieței Centrale din Municipiu, descărcau dintr-o mașină particulară carcase de animale.

Deși Punctul de Control al DSVSA Giurgiu se află la doar câțiva zeci de metri de boxa proprietarului (Nelu B.), cei prezenți la momentul descărcării carcaselor (probabil de oaie vită sau  porc ) niciun lucrător veterinar din cei doi angajați ai acestui punct,  Mădălina Stocheci (soția directorului DSVSA Giurgiu, Florescu Liviu ) și dr. Fănel Mitran nu au fost observați prin apropiere, dornici de a preleva probe din carnea introdusă în condiții total necorespunzătoare din portbagajul unui autoturism al cărui număr de înmatriculare poate fi observat în imagine, direct   în boxa alimentară.

Extrem de inedit este și modul în care carnea este introdusă în magazin, animalele sacrificate fiind ținute de câte un picior , în contact direct cu consumatorii, neprotejate împotriva prafului din stradă, a microbilor din spațiile de trecere a cetățenilor  aflați la acea oră în Piața Centrală, nicidecum așezate în cărucioare speciale așa cum se procedează în orice comerț civilizat din lume.  Din spusele celor ce ne-au trimis fotografiile la redacție, proprietarul boxei este și deținătorul unei ferme de animale (oi, vite, porci, capre…) aflată  la bariera localității Oncești, la doar câțiva kilometri de Giurgiu.

Așa cum precizau câțiva din cei aflați la fața locului, animalele nu prezentau crotal și nici nu purtau ștampila DSVSA, existând bănuiala ”rezonabilă” că animalele au fost sacrificate, empiric, chiar în ferma proprietarului Nelu B. , personaj care mai deține o boxă de carne în ”Oborul” din Călugăreni. În urma acestor evidențe, solicităm Poliției Giurgiu, Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Giurgiu să verifice documentele de proveniență a cărnii introduse vineri în boxa numitului Nelu B. , dacă animalele au fost mai întâi abatorizate și unde, dacă prezentau crotal și dacă primiseră avizul legal al DSVSA Giurgiu pentru a putea fi introduse la comercializare.

Totodată  cerem un punct de vedere în acest caz directorului DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu, pentru a risipi în acest fel suspiciunile ce pot apărea  în privința  modului în care carnea este transportată și comercializată în chiar centrul Municipiului Giurgiu, proveniența ei și starea de sănătate a animalelor, mai ales că ne aflăm în plină explozie a focarelor de pestă porcină africană în județul nostru,  ca să nu mai punem la socoteală faptul că imaginile alăturate  ne aruncă înapoi cu câteva sute de ani, departe de ceea ce ar trebui să însemne un oraș european cu statut de reședință de județ. Ce părere aveți doamnă Prefect?!  Dvs. ați consuma carne  în acest mod comercializată?

 

(Florian Tincu)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °