Sâmbătă,11 septembrie, podul peste râul Sabar, din localitatea Palanca, s-a redeschis circulației. Care au fost oficialitățile prezente la eveniment…

0
539

Așa cum vă anunțam cu câteva zile în urmă, sâmbătă, 11 septembrie, a fost inaugurat noul pod construit peste râul Sabar în localitatea Palanca (comuna Florești Stoenești) aflat  la Km 0+520 m.

În acest fel, prin această zonă extrem de circulată (DC 156), se reia  traficul peste râul amintit mai sus, ce curge prin localitate.

Finanțarea acestei investiții, după cum vă precizam în ediția anterioară a ziarului, a avut o valoare de 900.000 euro și a fost posibilă prin accesarea unui proiect cu finanțare europeană realizată prin programul PPDR.

De precizat că lucrările acestui proiect au început încă de acum 2 ani, cu o pauză de aproximativ 8 luni.

La deschiderea oficială de dare în folosință a podului a fost prezent europarlamentarul PNL, Dan Motreanu și președintele Consiliului județean, Dumitru Beianu.

Primarul comunei Florești Stoenești, Dumitru Constantin, ne declara că tot cu această ocazie s-a dat în funcțiune o clădire în suprafață de 420 mp. cu destinație multifuncțională: aceea de cămin cultural și de sală de sport.

(Jurnal)