Începând cu luna iunie Direcția de Ajutor Social Giurgiu va reîncepe – așa cum ne declara directorul instituției, Viorica Bănescu – distribuirea de pachete cu alimente și cu produse de igienă personală. 

Ei ni se plângeau de faptul că în ciuda eforturilor pe care le depun pentru ca beneficiarii de ajutoare din partea UE să primească la timp pachetele alocate, sunt cetățeni care au o atitudine de neînțeles. „Uneori stăm și după program pentru a fi la dispoziția beneficiarilor  de ajutoareBa facem efortul de a  merge cu pachetele și acasă la cei netransportabili sau ce suferă de un anume handicap cât și la cei izolați la domiciliu, infectați cu Covid-19. Gândiți-vă că un astfel de pachet, complet, cântărește circa 40-50 de kg… Și cu toate acestea suntem înjurați la telefon, jigniți în fel și chip deși nu înțelegem de ce…” ne mai spuneau salariații DAS Giurgiu, indignați de  reacția unora dintre cetățeni.

Indignați sunt și giurgiuvenii care îi văd pe unii dintre acești beneficiari ai sprijinului UE cum vând pe stradă produsele din pachetele primite , venind să-și ridice ajutoarele în autoturisme luxoase sau cu taxiul. La acest aspect reprezentanții DAS ne spuneau: „Cunoaștem fenomenulNe-au sunat și pe noi cetățeni care ne-au spus că unii le vând aceste produse pe care noi le dăm ca ajutoare la prețuri mult mai mic decât prețul de magazine, justificând prin faptul că au nevoie de bani” – ne mai spuneau reprezentanții Direcției.

”Credem că celor prinși că vând aceste ajutoare li s-ar putea aplica o măsură care să le taie cheful definitiv de a-și bate joc de efortul celor de afară, de a-i sprijini, măsuri precum aceea de scoatere (măcar pentru un an), de pe lista celor ce au dreptul de a primi  asemenea ajutoare” ne scria cineva pe un mesaj primit de noi în redacție. Poate că n-ar fi cea mai proastă soluție…