Într-o emisiune Tv, maior Valeriu Gheorghiță, șeful Campaniei de vaccinare la nivel național, făcea niște estimări statistice privind numărul celor vaccinați până la această dată în România.

 El spunea că din datele obținute până acum sunt circa 6 milioane de cetățeni care au trecut prin boala Covid 19, din aceștia că aproximativ  5 milioane fiind deja vaccinați. El estima totodată că în acest context, imunizarea de turmă ce ar rezulta din aceste cifre ar duce la vreo 8-9 milioane de cetățeni.

Precizăm că județul Giurgiu, clasat ultimul în țară, în ceea ce privește numărul vaccinaților, are la acest moment 90.447 de persoane vaccinate cu prima doză și 36.495 cu amândouă (la data de 27 mai, 2021)

Valeriu Gheorghiță mai spunea că începând cu luna viitoare, în România vor intra alte 4,3 milioane de doze Pfizer.

El preciza totodată faptul că alegerea unor locuri inedite  în care oamenii să se vaccineze, cum a fost  cazul Castelului Bran, nu este o aroganță, ci o încercare de a-i face pe cei ce se tem de spitale, de medici, de înțepături, sau de Centrele de vaccinare, să fie încurajați prin schimbarea cadrului.

Iată de ce Gheorghiță preciza că nu trebuie să mire pe nimeni dacă locurile alocate campaniei de vaccinare vor fi în gări, în teatre, în parcări auto, în muzee, pe aeroporturi, pe stadioane, la mare, la munte și chiar între blocurile de locuințe.

(Jurnal)