”Să ne amintim că Hitler a fost austriac?” – se întreabă, retoric, jurnalistul Cristian Tudor Popescu, după refuzul Austriei ca România să intre în spațiul Schengen!

0
373

Reacție extrem de dură a jurnalistului Cristian Tudor Popescu, la scurt timp după declarația făcută de cancelarul Austriei, pe care a catalogat-o ca „Lovitură de stat în Uniunea Europeană!”

CTP a publicat un text pe Facebook în care își expune punctul de vedere, considerând că România a fost făcută din nou de tot râsul în întreaga Uniune Europeană, după ce i-a fost din nou respinsă intrarea în spațiul Schengen.

În expunerea sa, Cristian Tudor Popescu a făcut trimiteri la asemănarea comportamentului cancelarului austriac cu cea,  dictatorială, a lui Adolf Hitler, care a fost la rândul său austriac – scrie jurnalistul.

”Comportamentul de Sturmbannführer SS al lui Nehammer, cel care, cu o privire sticloasă, mitraliind cu minciuni și absurdități încremenitoare, calcă România în picioare pentru că poate, este un mesaj de susținere pentru neonaziștii Reichsbürger. Care tocmai au încercat o lovitură de stat cu asasinate plănuite și ocuparea Parlamentului în Germania…”

Și un omagiu adus lui Jörg Haider, nazistul care, în urmă cu câțiva ani, a ajuns cu partidul său la guvernare, Austria suportând sancțiuni UE pentru asta. Să ne amintim că Hitler a fost austriac? Consecințele pentru unitatea europeană încep deja să apară. Bulgaria anunță că, dacă nu va fi primită, va boicota toate hotărârile pe care UE le va lua de acum înainte în problema migranților…”, mai scrie CTP.

 „România nu este ţinută în afara Schengen pe baza unui argument cât de cât justificat, cu dovezi (…) Nu, România şi-a făcut datoria pentru a intra, iar Austria în modul cele mai arbitrar şi agresiv a respins România bazându-se pe… nimic. E vorba de „aşa vrem noi”, e singura justificare. Plus, minciunile în legătură cu care poate România ar trebui să întreprindă ceva (…) Problema neintrării României este problema UE în acest moment şi ce a făcut Austria reprezintă o lovitură de stat dată UE. A fost o atitudine de imperiu, de dicatură faţă de nişte fiinţe umane considerate inferioare. Bineînţeles că în momentul de faţă Putin mulţumeşte pentru cadoul de sărbători” – a mai precizat jurnalistul.

(Jurnal)