Înalta Curte i-a respins contestația lui Niculae Bădălău chiar de ziua lui de naștere! El va rămâne probabil de Crăciun, în arest!

0
467

Joi, 12 decembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, contestația lui Niculae Bădălău, la măsura arestului preventiv. În aceeași zi Niculae Bădălău a împlinit vârsta de 62 de ani.

Fostul președinte executiv al PSD, Niculae Bădălău și totodată vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi a fost arestat preventiv, în data de 28 noiembrie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa a admis atunci propunerea DNA de arestare preventivă a lui Niculae Bădălău, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Procurorii îl acuză pe Bădălău că i-ar fi promis unui primar din Giurgiu (n.red. – Dan Păsat, Primăria Bucșani), remiterea a 7% din valoarea unor contracte pentru a atribui lucrările firmei ginerelui său.

Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, cu 308 voturi „pentru” și o abținere, iar un parlamentar nu și-a exprimat deloc votul.

De precizat că Elena Matache, inculpată în același dosar, care inițial a fost plasată în arest la domiciliu, va merge și ea în arest preventiv, a decis Înalta Curte.

(Jurnal)