S-au înăsprit regulile în starea de alertă! Nunţi şi înmormântări cu doar opt persoane…!

0
344

Așa cum promitea, Guvernul Orban a înăsprit déjà regulile venind cu o serie de modificări aduse în perioada stării de alertă. 

Prin hotărârea de guvern adoptată în şedinţa Executivului de luni dimineaţă s-a decis ca în perioada stării de alertă, la evenimentele private (nunţi, înmormântări) nu pot participa mai mult de opt persoane. 

Anterior, Guvernul stabilise că se pot organiza evenimente cu participarea a cel mult 16 persoane.

Luni dimineaţă, Executivul s-a reunit în şedinţă şi a adoptat „hotărârea privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

În Anexa 3 din hotărâre, la punctul 6, se arată că „se interzice participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 8 persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială”.

Odată cu adoptarea hotărârii de guvern, continuăm practic starea de la alertă instituită prin hotărârea CNSU, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă, la stare de alertă maximă, pentru că legea ne oferă toate pârghiile şi instrumentele pentru a asigura respectarea regulilor pentru a proteja sănătatea şi viaţa oamenilor”, a spus premierul la începutul şedinţei Executivului, în care a fost adoptată o HG ce prevede măsurile impuse în starea de alertă.

HG va fi transmisă Parlamentului pentru a încuviinţa starea de alertă şi toate măsurile care se impun, a mai precizat Orban.

(Jurnal)