Cei de la Capital scriu despre un posibil scandal c ear putea izbucni  înaintea CongresuluiPSD de sâmbătă. Ei spun că  ”a fost devoalat trocul care va face toate jocurile, acreditând ideea că social democrații ”trafichează voturi în Congres contra poziții în Guvern”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu i-ar fi promis premierului Viorica Dăncilă votul său la Congresul extraordinar al PSD pentru funcţia de preşedinte al partidului, dar nu oricum, ci   în schimbul a două locuri de ministru.

„În întâlnirea informală de la Neptun am intervenit şi i-am spus doamnei prim-ministru că o să-i acord votul meu cu o mare rugăminte, a doua zi după congres să nu mai ţină cont de absolut nimic, inclusiv de mine, că sunt şi lider local, şi de niciun lider local şi să facă ordinea necesară în Guvern, să arate mai transparent şi mai competent. În primul rând, o remaniere şi chiar nişte discuţii până în detaliu. Aici mă refer numai la posturile politice şi la reprezentarea politică din fiecare judeţ. (…) Ca opinie personală, cel puţin două remanieri se impun într-un timp foarte scurt. Nu aş vrea să intru în detalii, sunt colegii mei şi în niciun caz nu vreau să se înţeleagă că mă bag peste Guvern. Este atributul exclusiv al primului-ministru în primul rând, în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Conform acelorași surse Ciolacu  este de părere că după congresul de sâmbătă formaţiunea va ieşi mult mai stabilă.   El a mai spus că  Partidul trebuie să vină „cu altă percepţie” la alegerile prezidenţiale şi că în interiorul  lui ar exista  cel puțin 5  persoane care ar putea candida, la care se adaugă candidatura președintelui ALDE , Călin Popescu Tăriceanu.