România lovită de o nouă boală. Până acum numărul cazurilor se apropie de 20.000!

0
1149

România pare lovită de un adevărat blestem, după cum arată știrile din ultimele săptămâni care nu prididesc să anunțe, pe lângă numărul crescut al îmbolnăvirilor și al deceselor provocate de Coronavirus,  noi boli de care românii se îmbolnăvesc zi după zi …

Astfel șapte asistente medicale și infirmiere de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești au fost, deunăzi, depistate pozitiv la analizele pentru stafilococul auriu, controlul fiind făcut din ordin de ministru, conform Mediafax.

Dar asta nu e nimic…O altă boală face ravagii în România, ajungând déjà la o cifră record: peste 19.000 de cazuri înregistrate în acest moment și 64 de persoane decedate.

Este vorba de Rujeolă!

O boală care se răspândește amenințător în România, după cum avertizează autoritățile. Până vineri au fost confirmate déjà 19.813 cazuri, dintre care 64 de persoane au decedat, după cum informează Capital.

Potrivit celor mai noi raportări, în ultima săptămână au fost confirmate 57 de cazuri noi, în județele Satu Mare, Cluj, Bihor și Timiș.

Rujeola, sau pojarul, este o boală infecțioasă ce duce de multe ori la complicații, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Astfel, din patru persoane care fac rujeolă, una necesită spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi rujeola este mortală.

(Jurnal)