Ce state ridică de astăzi restricțiile impuse de Pandemie. China nu a mai înregistrat  niciun deces!

0
246

Mai multe țări europene încep să ridice restricțiile de astăzi. Germania redeschide magazinele, Norvegia – grădinițele, iar Polonia – parcurile.

 Mai multe țări europene încep săptămâna cu relaxarea unor restricții de izolare, după ce rata de răspândire a COVID-19 a încetinit. Germania, Polonia și Norvegia sunt câteva dintre țările care anunță ridicarea unor măsuri.

Germania își redeschide astăzi magazinele mici, iar școlile își reiau activitatea. Angela Merkel a anunțat încă de săptămâna trecută calendarul privind ridicarea restricțiilor, iar acestea sunt primele măsuri luate după ce rata infecției a încetinit.

Cu peste 135.000 de cazuri confirmate și aproximativ 4.000 de decese, epidemia din Germania este “sub control”, a anunțat și ministrul german al sănătății.

Tot de astăzi, Polonia redeschide parcurile și locurile de promenadă. Urmează ca autoritățile să decidă noile restricții privind cumpărăturile, respectiv creșterea numărului de persoane care au voie să se afle în același timp într-un magazin.

Relaxarea măsurilor din Polonia vine însă după ce țara a înregistrat ieri cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, respectiv 545 de noi infectări.

 Norvegia redeschide astăzi grădinițele, urmând ca peste o săptămână să fie redeschise și școlile, și facultățile. În același timp, Cehia redeschide piețele în aer liber, în timp ce în Albania industriile minieră şi petrolieră vor funcţiona din nou.

Dar cel mai surprinzător lucru rămâne faptul că pentru a treia zi la rând, China nu înregistrează nici un deces din cauza COVID-19!!

 China a anunțat că s-au înregistrat zero decese, duminică, din cauza coronavirusului și că au fost confirmate 12 noi cazuri de infectare, în scădere față de cele 16 anunțate cu o zi înainte, relatează Agerpres.

În acest  timp  Franța și Spania au decis  să prelungească măsurile restrictive, amânănd această decizie pentru luna mai, relatează Mediafax.

(Jurnal)