Sezonul vacanţelor este în toi, şi mulţi dintre giurgiuveni au ales litoralul (fie cel românesc, fie cel din alte ţări europene), pentru a se relaxa. De aceea, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu au o serie de recomandări pentru cei plecaţi în vacanţă, pentru a se bucura pe deplin de zilele de relaxare: 

Pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel:

La plecarea din cameră ori pe timpul nopții asigurați atât ușa de acces în cameră cât și pe cea de la balcon și ferestrele!

Nu lăsați la vedere bunuri care să-i tenteze pe infractori! Depozitați banii și bunurile de valoare în seiful hotelului!

Luați cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăti curente!

Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute și nu vă lăudați sau nu vă expuneți bunurile de valoare, deoarece printre amabili și binevoitori puteți întâlni adesea și escroci!

 

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme :

Nu lăsați în autoturism genți sau sacoșe, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenția infractorilor, care nu știu ce se află în interiorul acestora!

Fiți preventivi, deoarece pagubele pot fi mult mai mari decât valoarea bunurilor sustrase, având în vedere faptul că o mare parte din furturile din autoturisme au ca mod de operare spargerea geamului!

 

În ceea ce privește siguranța celor mici pe litoral, Poliția Giurgiuveană le recomandă părinților :

Nu lăsați copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate!

Învățați-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă!

Nu-l trimiteți singur să cumpere ceva!

Asigurați-vă că știe numele, adresa, numărul de telefon al părinților și numele hotelului în care stă!

Învățați-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce singur să-și caute părinții! Dacă s-a pierdut, este recomandat  să apeleze la un polițist, salvamar, o vânzătoare sau un adult însoțit de un copil!

Asigurați-vă că va spune întotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, îi cer să-l însoțească!

În cazul în care vă confruntați cu dispariția copilului, apelați în cel mai scurt timp posibil Poliția, la numărul unic de urgență 112!